ISCELJIVANJE PRANOM

Ono što čovek prvo udahne kada se rodi i ono što izdahne na kraju životnog puta je

prana – životna energija.

Isceljivanje pranom (Pranic Healing) je drevna tehnika korišćenja prane odnosno životne energije. Ova istočnjačka disciplina stara je više od 4000 godina. To je jednostavna, ali veoma moćna i delotvorna tehnika koja se zasniva na isceljenju bez dodira.

Ovu tehniku razvio je Grand Master Choa Kok Sui, a koristi se za balansiranje, harmonizaciju i transformisanje energetskih procesa u telu. Bazira se na osnovnim principima sposobnosti tela da se izleči samo, dok je proces izlečenja ubrzan povećavanjem količine životne energije, kako bi se stvorio emotivni i fizički balans.

Drugim rečima, naše telo je sposobno da se samo leči određenom brzinom prema zakonu vitalne energije. To znači da, ako telo iz bilo kojih razloga izgubi sposobnost samoizlečenja(kad usled neke povrede, na primer, oslabi životna energija) onda proces lečenja može da se ubrza povećanjem vitalne energije obolelih organa i celog tela. Isceljivanje pranom se primenjuje kada se naruši ravnoteža životne energije  jer tada dolazi do disfunkcije energetskih centara, odnosno čakri.

Čakre su u osnovi odgovorne za pravilno funkcionisanje vitalnih unutrašnjih organa. One primaju energiju iz okoline, a takođe izbacuju iskorišćenu energiju nazad u okolinu. Zato kada čakre ne funkcionišu normalno zbog kontaminacije ili opstrukcije u energetskom protoku, ili akumulacije negativnih misli i emocija, one negativno utiču na rad organa pod njihovom kontrolom. Ako ovakvo stanje duže potraje, dolazi do bolesti.

Čakre imaju i psihološke funkcije, koje oblikuju naš karakter.

Pranic Healing nam pomaže da:

 • postignemo unutrašnji mir
 • budemo srećniji
 • postanemo inteligentniji
 • se brinemo za sopstveno zdravlje
 • pomognemo drugima
 • upoznamo svet suptilnih energija
 • razumemo kako svet funkcioniše
 • uspostavimo kontrolu nad životom
 • razvijemo senzibilnost
 • poboljšamo intuiciju
 • smanjimo stres
 • uvećamo energiju
 • se emocionalno pročistimo
 • promenimo duboko usađena uverenja
 • umanjimo bol
 • stimulišemo unutrašnju sposobnost tela da se regeneriše
 • se potpuno iscelimo fizički i emotivno.

Preterana ili premala aktivacija čakri vodi do razvoja raznih karakteristika i obrazaca ponašanja. Promena veličine čakri i naboj razarajućih misli i emocija iz našeg sistema, može uticati na to kako razmišljamo, šta osećamo i činimo. Kada se energija menja, menjaju se i ljudi; njihovi životni stavovi se menjaju, čak se menja i stepen njihovog uspeha i kreativnosti.

Ovako isceljivanje pranom može uticati na ceo vaš život i na to kako se nosimo sa dnevnim izazovima.

Prana je Sanskritska reč i znači život ili snaga. Ova nevidljiva vitalna energija održava nas u životu i u dobrom psihofizičkom zdravstvenom stanju. Kinezi ovu suptilnu energiju u akupunkturi nazivaju Chi. Na hebrejskom je Ruach ili dah života.

Životna energija je dostupna iz sunca, zemlje i vazduha. Master Choa Kok Sui kaže: “Životna energija ili prana je svuda oko nas. Ona je sveprisutna; mi se zapravo nalazimo u okeanu životne energije. Na osnovu ovog principa, iscelitelj može da privuče praničnu energiju iz okoline.”

Pri isceljivanju pranom ne koriste se lekovi, uređaji, pa čak nema ni fizičkog kontakta sa pacijentom iz razloga što iscelitelj radi na bioplazmatičnom tj. energetskom telu pacijenta. Energetsko telo (aura) je kalup koji okružuje i prožima fizičko telo. Ono absorbuje životnu energiju i respoređuje je kroz fizičko telo, u organe, mišiće, žlezde i dr.

Razlog zbog kog se isceljivanje pranom zasniva na radu sa energetskim telom je taj što se oboljenja prvo pojavljuju kao poremećaj energije u auri, pre nego što se manifestuju kao problemi fizičkog tela. Ova energija koja okružuje, prožima i održava fizičko telo, takođe utiče i na naše emocije, sposobnost suočavanja sa stresom, odnose sa ljudima, pa čak i na finansije.

Prvi pokazatelj narušene ravnoteže obično je slabiji bol u nekom delu tela. To je ustvari samo upozorenje pred neki ozbiljniji problem.

Prana terapeut držanjem ruke nedaleko od tela “skenira” bioplazmatično (unutrašnje) polje i tako “čisti” (odstranjuje kontaminiranu energiju) iz organizma. Istovremeno, dovodi mu svežu, čistu energiju (pranu) iz okoline.

Tretman obično izgleda tako što klijent sedne receptivno, a u slučaju da ima problema sa sedenjem, može i da legne. Zatvori oči i opusti se. Može i da se moli, što je još bolje. Sve ostalo obavlja terapeut.

Klijent ne treba da se priprema za tretman.

Jedino što se od njega očekuje je da bude otvoren za energiju i da svesno želi tretman.

Na listi prioriteta za očuvanje zdravlja i dobre životne energije, čemu uči metod isceljivanja pranom, jeste šetnja u prirodi između 5 i 6 sati ujutro, jer zemlja tada oslobađa svoju čistu pranu, koja se lako akumulira u naše telo, a što je opet veoma bitno za koštano-mišićni sistem. On takođe preporučuje da hodamo bosonogi, jer se na stopalima nalaze posebni energetski centri, takozvane sol čakre, koje uzimaju pranu zemlje.

Da bismo očuvali fizičku snagu i imuni sistem ova metoda preporučuje da držimo dlanove okrenute na dole-ka zemlji, jer oni sadrže jednu od najbitnijih čakri za napajanje tela energijom vazduha.

PRANA SAVETI

Mislite pozitivno i o stvarima koje vas čine srećnim.

Budite iskreni prema sebi.

Ulažite u svoje učenje i razvoj.

Ne sumnjajte u svoje postojanje i u svoje zdravlje.

Poklonite svakog meseca 10 odsto svoje zarade.

Pijte dosta vode.

Šetajte bosi.

Čovek treba da radi na sebi i da stiče mentalnu i emotivnu snagu (zdravlje) da bi fizička došla sama. Mnoge stvari su vam date i lako dostupne, na vama je hoćete li ih prigrliti ili ne.

Ono što metod isceljenja pranom čini jedinstvenim među ostalim načinima, je moderan, svež i naučni pristup pitanjima energije, isceljenja, i generalno opšte dobrobiti.

Isceljivanje pranom nije samo za one koji su bolesni, već za sve ljude, i za one koji su zdravi i uspešni, jer obezbeđuje da preuzmemo kontrolu nad svojim životom.

Ukoliko ste zainteresovani za pranic healing kontaktirajte me  eBook

  Emocionalna gravitacija

  Most između sopstvenog isceljenja i kvantnog stvaranja partnerstva

  Iscelite traume i manifestujte ljubav. Put ka istinskom partnerstvu nije samo traženje srodne duše, već i putovanje ka spoznaji sebe i svojih dubokih želja.