Pitanje koje se postavljalo vekovima: Koji je smisao čovečijeg postojanja? Svi smo rođeni sa opštom svrhom – da inspirišemo. Neko će inspirisati svojim umetničkim delom, neko svojim glasom, uspehom na poslu, porodičnim odnosima, dok će neko inspirisati samim svojim životom.

Rođeni smo da budemo autentični i 100% svoji. Naša misija je da uživamo u savršenoj kreaciji zvanoj ŽIVOT. Dato nam je telo i čula koji će nam olakšati da opažamo svet oko nas. Mi smo moćna bića koja su došla na ovaj svet sa određenom svrhom. Ukoliko ne iskoristite taj dar do maksimuma ili ga nikada ne otkrijete svet će izgubiti nešto što nikada više neće imati ponovo. Dakle, svako od nas treba da slavi dva najvažnija dana u svom životu. Prvi kada smo se rodili, a drugi kada smo otkrili zašto smo se rodili. Većina postavlja pitanje:

-Kako da otkrijem koja je svrha mog rođenja?

Odgovor na to pitanje krije se u nama. Vraćajući se sebi, počinjemo opažati svet oko nas. Prvo što osvestimo je priroda, a vraćajući se prirodi, počinjemo je osećati i uspostavljati duhovni kontakt sa njom. Kada to uradimo, možemo reći da smo započeli proces harmonizacije. Meditacija i vizualizacija nam pomaže da se povežemo sa 4 elementa prirode: Vodom, Zemljom, Vatrom i Vazduhom.

Meditacija je povratak Istini – povratak sebi. Kada utihne sve i ostanu samo zvukovi prirode, recite:

SPREMAN SAM DA ČUJEM!

I slušajte te magične zvuke oko sebe, osetite ovu čudesnu planetu, osetite da ste dar od Boga. Vi ste deo ovog Univerzuma, onaj delić bez kojeg se ne može. Vi činite ono celo. Vi ste magija. Vi ste moć. Vi ste kreator i stvaralac. Vi ste duša. Vi ste sadašnji trenutak.
Meditacijom dopuštamo da se Bog obrati nama na razne načine. Zapamtite, misli koje vam iznenada dođu, sliku osobe koja vam se stvori u mislima, obratite pažnju na reči pesme koju budete slušali, obratite pažnju na znakove na putu i oko vas, na brojeve… Sve su to poruke sa kojim vam se Bog obraća. Budite otvoreni da čujete i vidite.
Utišajte svoje misli i dopustite duši da vam se obrati. Ne dozvolite da je Um i Ego drže u kavezu.
Oslobodite je meditacijom. Okrenite dlanove na gore i primite dar sa neba.

Podeliću sa vama neke od vizualizacija i meditacija za povezivanje sa 4 elementa prirode:

VODA

Voda spira teške emocije i odnosi ih. Kada se nađete blizu reke, jezera ili mora nađite vreme da se osamite. Ukoliko ste pored reke, slušajte žuborenje i gledajte rečni tok. Zamislite kako ta reka odnosi sve vaše brige, negativne misli i ispira sav vaš stres i nervozu. Ako se nalazite pored mora sedite, zatvorite oči i slušajte valove i talase. Zamislite kako plutate po površini vode ili, zaista, uđite u more i plutajte. Neka ta voda sa vašeg tela spere sve negativne emocije i neka otkloni sve vrste bola.

ZEMLJA

Pronađite mirno mesto u prirodi koje volite. Lezite na zemlju, na stomak i ispružite se. Potpuno se opustite i dišite duboko, a potom vizualizujte kako predajete zemlji sve ono što vas muči, sve probleme i loše navike. Izbacite to “smeće” iz sebe i posadite ga duboko u zemlju. Zemlja će to sa radošću primiti i pretvoriti u plodove. Posle nekog vremena razgovora sa Zemljom otkopajte malu rupu, prislonite uvo i oslušnite Majku Zemlju šta vam govori. Odgovor ćete čuti samo ako ste utišali svoje misli.

Otkriću vam još jednu meditaciju za povezivanje sa zemljom, preko stabla drveta i njegovog korenja. Ovu meditaciju biste trebali izvoditi u prirodi uz stablo drveta, jer tada je bolji protok energije, nego bez njega. Dakle, prislonite svoja leđa uz stablo drveta ili zamislite da ste se prislonili. Vizualizirajte kako vam se kičmeni stub pretvara u korenje koje raste. Ono raste duboko u zemlju i vi delite energiju s njom. Zamislite protok pozitivne energije kroz vaše telo. Isprepletite svoje “korenje” sa korenjem stabla kraj kojeg se nalazite. Delite međusobnu energiju. Osetite da se povezujete sa prirodom i Majkom Zemljom.

VATRA

Zapalite vatru. Sedite pored nje, posmatrajte i slušajte. Koncentrišite se na plamen. Zamislite kako on plamti u vama. Vizualizujte kako čisti i sagoreva sve vaše strahove i boli.

Uzmite parče papira napišite sve što vas muči i što biste želeli da izbacite iz sebe. Kada to zapišete, uzmite i spalite taj papir. Neka spalivanjem vatrom odnese sve ono od čega se želite osloboditi. Vatra čisti blokade i stvara novi protok energije. Daje vam novu energiju, sposobnost da se preobratite i oslobodite se svega što vam ne služi. Usudite se da pretvorite svoje strahove u snagu.

VAZDUH

Nađite neko skrovito mesto gde struji vazduh ili duva vetar. Osamite se i opustite. Dišite duboko. Udahnite taj vazduh koji struji. Zamislite kako vetar prolazi kroz vas, kroz vašu glavu i celo telo. Na taj način otklonićete sve vaše negativne misli i sve što vas opterećuje. Vetar čisti vaš Um i podiže svest na viši nivo.

Povezivanjem sa ova četiri elementa, počećete polako da osećate prirodu, a kada osetite prirodu i sve što vam govore Voda, Vazduh, Vatra i Zemlja, ostvarićete duhovni kontakt sa njom i svaka vaša odluka će biti u skladu sa prirodom.

Mi smo trava koju osećamo pod nogama, kiša na našim dlanovima, lišće koje pada po našim ramenima, vetar koji se igra sa našom kosom, sunce koje obasjava naše lice, zemlja pod našim nogama. Mi smo priroda!

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Podeli

Još tekstova

0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x

eBook

Emocionalna gravitacija

Most između sopstvenog isceljenja i kvantnog stvaranja partnerstva

Iscelite traume i manifestujte ljubav. Put ka istinskom partnerstvu nije samo traženje srodne duše, već i putovanje ka spoznaji sebe i svojih dubokih želja.